Gelişen yapay zeka, günlük hayatımızın giderek daha fazla modülü haline gelmeye başladı. Çevremizdeki bazı mesleklerin de bu durumdan nasibini aldığını gözlemlemeye başladık. Son dönemlerde yapay zeka, avukatlık gibi çok daha değerli bazı mesleklerde karşımıza çıkmaya başladı. Bu yazımızda böyle bir durumdan bahsediyoruz.
Kaynak: https://futurism.com/the-byte/robot-l…
Avukatlık yapan bir yapay zeka mı?
İnsanların daha düşük faturalar için pazarlık yapmasına ve park cezalarından kaçınmasına yardımcı olmasıyla tanınan bir ‘robot avukat’ girişimi, chatbot’unu ABD’deki en yüksek mahkemeye götürmek istiyor ve işi yapmasına yardımcı olabilecek herkese en yüksek fiyatları ödemeye hazır.
Mahkeme huzurundaki kişi, yapay zekanın söylediklerini tekrarlamak zorunda kalacak.
DoNotPay CEO’su Joshua Browder yaptığı açıklamada, şirketinin “Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi’ndeki bir dava sırasında kulaklık takan ve yapay zekasının söylediklerini harfi harfine tekrarlayan bir avukata/kişiye” 1 milyon dolar vereceğini söyledi.
OpenAI, son derece güçlü ve tartışmalı GPT-3’ü piyasaya sürmeden önce, DoNotPay şirketi farklı bir yapay zeka kullanıyordu: IBM’in Watson’ı.
Ve şimdi Andreessen Horowitz’den Founders Fund’a kadar herkesin desteğini alan Browder, parasını yapay zekasına güvenenlerin önüne koymaya can atıyor.
Browder oldukça iddialı ve şirketine güveniyor.
Browder, DoNotPay’in yakında sohbet robotunu trafik mahkemesine çıkaracağını, ancak kuruluşun yeteneklerini daha yüksek bir mahkemede sergilemek istediğini söylüyor. Browder, “Bazıları trafik mahkemelerini GPT için çok basit bulabilir” dedi. Dolayısıyla resmi bir anlaşmaya varmak ve tüm kurallara uymak şartıyla bu ciddi teklifi yapıyoruz.”
Bu ‘kumarın’ gerçekten işe yarayıp yaramayacağı, hatta yasal olup olmayacağı artık belirsiz.
Bununla birlikte, ABD’nin en yüksek mahkemesi önünde tartışan ve savunan bir ‘yapay zeka avukatı’ kavramı en azından ilgi çekicidir.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!